Атмосферні фронти дістануться України у середу

Середина тижня, середа, 12 травня принесе нове випробування для українців. Циклон, що зараз панує на Сході України, почне пересуватися та накриє більшість областей України. Тому, слід готуватися до дощів з грозами, а також похолодання, попереджає у себе на Facebook-сторінці у прогнозі погоди синоптик та ведуча Наталка Діденко.

Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео
Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео

Щоправда, 12 травня дощі з грозами будуть йти не постійно, а періодично. Однак, всі вже так мріють про теплу погоду, що не буде раді й невеликим дощам.

На сильні опади можуть не сподіватися лише західні області, щоправда, синоптик не виключає там інший циклон. А ось кому справді пощастить, то це жителям Вінницької, Житомирської та Одеської областей, бо їм навіть можна не брати з собою парасольку, у цих регіонах буде сухо.

Також Діденко попереджає що у середу ще буде панувати поривчастий вітер північно-східного напрямку. Та й температура повітря вже подекуди суттєво знизиться.

Найближчої ночі 12 травня буде від +7 до +11, тому заморозків теж не варто очікувати. Вдень повітря у середньому по країні прогріється у діапазоні +12...+17. На Заході України у середу буде ще тепло - від +15 до +21, а на Закарпатті й усі +25.

В Києві у середу, 12 травня слід очікувати температуру повітря у межах +15...+16. З великою ймовірністю все ж пройде дощ, але не сильний. Вітер буде сильним та поривчастим, тому слід вдягатися тепліше.

За прогнозом синоптика, у другій половині тижня буде тепло, однак опади не поспішатимуть покидати нашу територію, тому парасольки та дощовики можуть стати найнеобхіднішими аксесуарами найближчими днями.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Україні ДСНС оголосила штормове попередження. Стало відомо, жителів яких областей це стосується.

Також ми писали, що синоптик Укргідрометцентру повідомив, що з цього тижня в Україні почне підвищуватися температура та досягне літніх показників у +27. Українці нарешті відчують, що літо вже не за горами.

Нагадуємо, що вже з'явився довготривалий прогноз погоди, яким буде в Україні літо-2021. З хорошого - нас може очікувати аномально довге літо, однак будуть засухи та періоди з сильними зливами й грозами.