Рятувальники попередили про складні погодні умови

У вівторок, 11 травня у певних областях України оголошено штормове попередження через сильні пориви вітру. Тому, українцям слід бути обережними на вулиці, триматися якомога далі від дерев, дахів та великих бігбордів. На сайті ДСНС вказано, кому слід хвилюватися через ураганний вітер.

Наслідки сильного вітру. Фото: скріншот YouTube-відео
Наслідки сильного вітру. Фото: скріншот YouTube-відео

Сильні пориви вітру до 15-20 м/с будуть 11 травня у південно-східних областях України. Таку інформацію надав Український гідрометцентр. Рятувальники оголосили перший рівень небезпеки.

Крім того, синоптики попередили, що у вівторок можливі опади у вигляду дощу в східних, південних та центральних областях.

На Сході України дощ може супроводжуватися сильними зливами, тут буде найпрохолодніше вдень - лише +12...+14. На решті території України вдень 11 травня повітря прогріється від +18 до +20.

На Заході України день мине без опадів, буде сонячна та тепла погода. Тут у вівторок буде тепліше, ніж в інших областях - +20...+23. На Закарпатті повітря прогріється навіть до +26.

У Києві 11 травня буде сонячно та сухо, ймовірність дощів низька. Вітер буде помірним, а температура досягне від +19 до +21.

Також слід пам'ятати, що з весни вже починається небезпечний період лісових пожеж. Особливо, якщо сухо та вітряно, не слід розводити багаття у лісі.

Рятувальники попередили про високу пожежну небезпеку жителів більшості південних, східних, центральних та західних областей.

Якщо на вулиці сильний поривчастий вітер, краще не знаходитися під деревами з сухими гілками. Вони можуть раптово впасти та травмувати людину. Те ж саме стосується й великих бігбордів.

Власникам особистих транспортних засобів краще не паркуватися під деревами, будинками, адже великий ризик, що через вітер може пошкодити автомобіль.

Карта погоди на 11 травня. Фото: meteo.gov.ua

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що синоптик Наталка Діденко повідомила, чи слід очікувати нічні заморозки в Україні.

Також ми писали, що 11 травня відмічають особливий день - Радоницю, коли слід поминати померлих. Які заборони існують у цей день та чого ні в якому разі не можна робити.

Нагадуємо, що вже на цьому тижні слід очікувати температуру до +27, українцям не потрібно чекати червня, літо вирішило прийти раніше.