Стало відомо, як проходить перевірка лічильника газу

Рано чи пізно кожен користувач стикається з необхідністю проводити повірку лічильників. Українцям детально пояснили, як відбувається перевірка лічильника газу і хто за неї повинен заплатити. Відповідь на це питання, що хвилює багатьох користувачів, з'явилася на Facebook-сторінці 104.ua.

Лічильник газу. Фото: скріншот YouTube-відео
Лічильник газу. Фото: скріншот YouTube-відео

Не всі користувачі знають відповідь на це питання, тому досі існують суперечки, хто повинен оплатити всі витрати на демонтаж, перевірку і нову установку лічильника газу.

Тому, ця інформація поставить крапку в суперечках. За періодичну повірку газового лічильника користувач не повинен платити, витрати бере на себе газорозподільне підприємство.

При цьому, якщо за результатами повірки лічильника немає документального підтвердження його невідповідності нормативним документам, перевірку повинен компенсувати її ініціатор.

Користувач зобов'язаний заплатити за цю послугу тільки лише в тому випадку, якщо за результатами повірки буде документально підтверджено, що в роботу лічильника сталося несанкціоноване втручання і він не відповідає нормативним документам.

Іншими словами, якщо користувач не намагався незаконним чином менше платити за спожитий газ, тоді він не повинен платити за повірку.

На час, поки лічильник газу буде проходити експертизу, користувачеві в газовій службі налічують середній показник. Він визначається за допомогою середнього розміру споживання газу з урахуванням індивідуальних показників в аналогічний період.

Якщо лічильнику необхідний ремонт, тоді користувачеві тимчасово встановлюють інший, а постійний повинні повернути й провести роботу по монтажу упродовж двох місяців з дня, коли його забрали на експертизу.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що експерт прогнозує, що українцям доведеться платити цієї зими за газ від 5000 до 7000 грн.

Також ми писали, що в червні деякі постачальники газу встановили місячний тариф понад 13 грн за кубометр. Очікувалося, що на літо тариф може бути знижений, але в реалі він залишився чи на тому рівні, що річний або його навіть підняли.

Нагадуємо, що українцям пояснили, чи можна заплатити на газ за тарифом "Річний" відразу за 12 місяців.