В мережі показали «Запорожець» з раритетної колекції

Звичайно, сьогодні навколо чимало сучасних міських кросоверів, які привертають увагу водіїв. Однак у багатьох в гаражі є старі машини, з якими пов'язано чимало спогадів. Так, на YouTube-каналі «Гараж Самоделкина» блогер показав свій ЗАЗ-968, який він перевіз до Сполучених Штатів Америки і буквально подарував автомобілю нове життя. Стало відомо, як же виглядає ця раритетна модель.

Запорожець. Фото: YouTube, скрін
Запорожець. Фото: YouTube, скрін

Власник привіз машину в США не так давно. Після цього півроку проводилися реставраційні роботи. Водій зазначив, що оновив магнітолу, додав зарядку і тахометр. Крім того, з'явилися нові килими в салоні і у водійського місця, і у пасажирського. У багажнику ж нічого особливо не змінилося, зазначив чоловік. Навіть запаска залишилася саме заводська. З'явився лише гальмівний циліндр для безпеки.

Так як чоловік живе в Атланті, де досить жарко, то він оновив систему охолодження в автомобілі. Це він пояснив тим, що спочатку автомобіль сильно перегрівався в жарку погоду. Для цього з'явився і масляний фільтр, і масляний радіатор. Все автоматично включається при запалюванні.

Поршнева група цього ЗАЗ дісталася від старої моделі Volkswagen. Деталі підійшли практично ідеально, поділився водій. В результаті вийшло диво техніки, як назвав свою машину власник.

За словами чоловіка, він все-таки намагався зберегти більше саме заводську версію. З цієї причини в цьому ЗАЗ залишилося чимало оригінальних деталей. Так що при вигляді на машину неможливо не впізнати «Горбатого».

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні хочуть обкласти податком машини середнього класу. Стало відомо, що це змінить для водіїв.

Також повідомлялося, що в Кабінеті Міністрів України вирішили обмежити вартість бензину і автогазу. Стало відомо, скільки зараз коштує заправити свій транспорт.

Крім того, президент України підписав закон, який змінить систему оповіщення водіїв про штрафи за порушення ПДР. Стало відомо, як тепер будуть приходити «листи щастя».