В Києві готуються до подорожчання проїзду в метро

Нещодавно представники Київського метрополітену звернулися до міської влади з проханням підвищити ціну на проїзд. В підприємстві назвали ціну в 21 гривню, а в той самий час мер столиці Віталій Кличко назвав не більше 15 гривень. Ситуацію прокоментувала в ефірі телеканалу "Київ" заступник начальника Київського метрополітену Наталя Макогон.

Метро в Киеве. Фото: YouTube, скрин
Метро в Киеве. Фото: YouTube, скрин

За словами Наталі Макогон, наразі собівартість проїзду складає приблизно 20 гривень та 5 копійок. Однак насправді такою вартість ще не стала. Поки що ціна залишається на рівні 8 гривень. Що стосується підвищення тарифу, то спочатку вартість буде обговорюватися з експертами економічної галузі та з представниками Київської державної адміністрації.

При цьому заступник начальника Київського метрополітену пояснила, що при формуванні нового тарифу будуть враховувати і платоспроможність громадян, і економічну ситуацію в країні. Тим часом представники метро сподіваються на те, що кияни та гості міста із розумінням поставляться до такого підвищення цін.

Однак насправді можна буде зекономити на проїзді. Частіше за все такий спосіб стосується студентів, або тих, хто щодня їздить в метро на роботу. В таких ситуаціях можна буде просто купляти проїзний замість різних квитків щодня. Представники Київського метрополітену вже думають над тим, щоб розробити вигідні пропозиції для таких пасажирів. Наразі ж залишається чекати рішення експертів та офіційного оголошення з приводу нового тарифу на проїзд. Скоріше за все, вартість підійметься десь у два рази, однак поки що немає підтверджень.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в компанії Укрзалізниця оголосили про нові маршрути на літній період. Стало відомо, куди зможуть доїхати пасажири.

Також повідомлялося, що перевізники вимагають підвищення тарифів на пасажирські перевезення. Відомо, що нова ціна може сягати 70 гривень і вище. З'явилися подробиці ситцації.

Крім того, в Україні змінили систему надання субсидій. Стало відомо, як за новими правилами будуть надавати допомогу від держави на сплату комунальних послуг.