Синоптики поділилися прогнозом на п’ятницю

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці Укргідрометцентру в соціальній мережі. За словами експертів, в Україну приходить антициклон, який має символічну назву Весна. Стало відомо, що він принесе на 21 травня.

Погода в Украине. Фото: YouTube, скрин
Погода в Украине. Фото: YouTube, скрин

Завдяки антициклону, пояснили синоптики, опади будуть поступово зникати. Однак, підкреслили експерти, місцями ще будуть дощі. До того ж залишається ймовірність гроз: вони можуть з’явитися в більшості центральних регіонів, а також в Одеській, Миколаївській та Харківській областях. Однак, не дивлячись на це, за прогнозом очікується, що вже вдень в Україні переважно не буде значних опадів.

Температура повітря в нічний час очікується від 6 до 11 градусів. В західних регіонах буде прохолодніше – від 3 до 8 градусів вище нуля. Вже протягом дня експерти прогнозують від 15 до 20 градусів з позначкою плюс. В східних та південно-східних областях:в нічний час – від 9 до 14 градусів тепла, а вдень – від 20 до 25 градусів вище нуля. Що стосується високогір’я Карпат, то там прогнозують від 5 до 10 градусів з позначкою плюс протягом дня.

Крім того, синоптики опублікували синоптичну карту в свій публікації. На зображенні можна поглянути, де саме очікуються опади завтра, 21 травня. Варто також зазначити, що вже на вихідних, як писала в своєму прогнозі синоптик Наталя Діденко, в Україну прийде суха та сонячна погода. Поки що ж доведеться брати з собою парасольки.

Також варто пам’ятати, що зараз краще залишатися вдома, якщо є така можливість: в Україні все ще триває карантин на фоні спалаху коронавірусної інфекції. Якщо ж вам треба терміново кудись поїхати, то не забудьте про захисні маски та соціальну дистанцію.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, яким буде літо 2021 року. Стало відомо, які сюрпризи принесе погода.

Також повідомлялося, що представники ДНС попередили українців про підвищення рівню води в річках через дощі. Експерти пояснили, яких регіонів це стосується.

Крім того, з’явився повний список свят, які будемо відзначати в червні. Стало відомо, скільки вихідних буде в перший місяць літа.