Українські пенсіонери отримують різні виплати, хто отримує найбільше

Стало відомо, що утримання одного пенсіонера судді обходиться державі у 68 тисяч на місяць, у той час, як середньостатистичний українець отримує пенсію не більше 3500 грн. Про це можна побачити з даних на сайті ПФУ.

Гроші. Фото: скрніншот Youtube
Гроші. Фото: скрніншот Youtube

Попри те, крім судочинців є ще кілька категорій пенсіонерів, виплати яким становлять десяту частину всього Пенсійного фонду України.

По інформації з ПФУ, майже всі українці, які працювали у держструктурах отримують спеціальні пенсії, на витрати яких йде десята частина бюджету ПФУ, у 2021 році ця сума становить 56,7 мільярда гривень.

Список українців, які отримують спецпенсії. Таблиця: Стіна

Зі списку видно, що спеціальні пенсії отримують десть груп таких громадян.

Дефіцит пенсійного фонду складає близько 200 млрд грн. На думку директора Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАНУ Елли Лібанової, суттєва різниці між пенсійними виплатами різним категоріям громадян фактично консервує діру у Фонді.

За словами Лібанової, виплати солідарної системи мають бути наближені до прожиткового мінімуму, та скоригованого на коефіцієнт страхового стажу, а решта – дати можливість людям накопичувати самостійно.

Ситуація з пенсіями викликає у громадян недовіру до держави, отримувачів спецпенсій небагато, проте за словами Павла Розенка, колишнього керівника Мінсоцполітики, вони викликають почуття несправедливості. А введені були за часів Радянського Союзу, та є пережитком минулого.

Як раніше писав портал Стіна, з травня в Україні почали діяти нові правила для отримання субсидій, стало відомо кому субсидії не дадуть, та хто досі може розраховувати на підтримку держави.

Раніше Стіна інформувала, що з 2023 року в Україні хочуть створити новий Пенсійний Фонд, що слід знати українцям, та як зміниться життя у українських пенсіонерів.

Нагадаємо, держбанк ПриватБанк повідомив своїх клієнтів, серед яких багато пенсіонерів, що одна з послуг банка перестає діяти. Тепер обслуговування пенсіонерів здійснюватиметься інакше ніж зазвичай.