В Україну насувається потужний циклон, який принесе дощі та негоду

Травнева погода вабить барвами, та гримає дощами з грозами, з понеділка в Україну зайде потужний циклон, який накриє всю територію країни потужними грозовими дощами. Про це свідчать прогнози українських синоптиків, зокрема відомої в Україні Наталки Діденко, яка вміє "розгадувати" погодні синоптичні та метеорологічні карти, а своїми прогнозами ділиться на сторінці у Facebook.

Преддождевое небо. Фото: Стіна
Преддождевое небо. Фото: Стіна

За словами синоптика, в Україні очікуються не лише дощі, а й зниження температури повітря, яке вже встигло потішити високими градусами. У неділю в Україні панувала майже літня спека, яка переросла подекуди у невеликі опади, на Дніпропетровщині - з градом, на Львівщині з грозою.

Наталка Діденко зазначає, що 17 травня найімовірніше опади слід очікувати у північних, центральних, та частині південних областей - на Одещині та Миколаївщині.

Карта опадів. Фото: скріншот Facebook

Щодо похолодання, то про низьку температуру повітря свідчить зелена смуга на другій синоптичній карті, яка проходить над територією від Київщини до Одещини. У цих територіальних межах температура повітря не підніметься вище +17 +22 градуси тепла.

Температурна карта. Фото: скріншот Facebook

Варто зазначити, що за прогнозом Наталки Діденко, у східній частині країни, на Півдні, окрім Одещини, на Дніпропетровщині та Сумщині ще збережеться висока температура повітря. Там "ще побуде літо", стовпчики термометрів дістануться рівня +23+29 градусів.

У столиці за словами синоптика, понеділок буде поливати киян дощами, та температурою повітря у +18 +20 градусів.

Як раніше писав портал Стіна, синоптики попередили про погіршення погоди з 17 травня, дощі насунуться та впродовж тижня поливатимуть територію України.

Раніше Стіна інформувала, що в Україні планують запустити безкоштовне телебачення. ке буде доступне для всіх українців, зокрема тих, хто живе у прикордонних зонах, та стане альтернативою пропагандистському ТВ з РФ.

Нагадаємо, за словами спеціалістів та дієтологів, м'ясо на грилі має кілька небезпечних властивостей, готуйте з обережністю, а краще замініть м'ясо овочами чи рибою.