Детальний прогноз погоди на вихідні

Погода на вихідні, 8 та 9 травня в Україні буде досить мінливою. Крім того, очікується похолодання, дощі та навіть заморозки. Детально про те, чого чекати у суботу, 8 травня та в неділю, 9 травня повідомила у себе в Facebook Наталка Діденко.

Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео
Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео

В суботу, 8 травня в Україні очікуються періодичні дощі, місцями будуть супроводжуватися грозами. Також стане прохолодніше в західних, північних та центральних областях буде від +9 до +13. Трохи більше пощастить з погодою жителям східних, південних областей, де очікується +14...+19. В Луганській області прогнозує синоптик навіть більше - +22.

Також ще буде дмухати сильний поривчастий вітер, досягаючи 15-20 м/с. Тому, варто бути обережним на вулиці та на природі.

В Києві 8 травня має пройти невеликий дощ, буде вітряно, температура досягатиме лише від +10 до +12. Тому, Діденко радить українцям в суботу вдягатися тепліше, а також не забувати про парасольку.

Однак, вже в неділю до нашої країни навідається новий антициклон, що почне змінювати погоду.

Щоправда, в ніч на неділю, 9 травня заморозки на ґрунті слід очікувати жителям західних областей. У цілому, вночі й на решті території України буде досить прохолодно - від +3 до +8. Вже вдень температура повітря почне підвищуватися.

На Закарпатті буде +20...+22, а у більшості областей не менше +13 та до +18. На крайньому Сході України ще може трошки задощити, а у цілому день повинний бути сонячним та без опадів. На Лівобережжі також очікується сильний вітер.

В Києві, у неділю 9 травня стане тепліше - у межах +13...+15. Синоптик обіцяє сонячну та суху погоду у столиці України.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що з'явився прогноз погоди на літо. Хоч воно й приготувало "сюрпризи", але повинно протриматися аномально довго. Детальний прогноз на три місяці літа від народного синоптика.

Також ми писали, що з 9 травня в Україні починається Провідна неділя, до кінця року будуть дати, в які слід пом'янути померлих.

Нагадуємо, що синоптик повідомив, якою буде погода до кінця травня. Незабаром повинно прийти справжнє тепло, яке протримається довго, названа дата.