Метеоролог Наталя Діденко попередила про погоду на вівторок

Ще в понеділок Україну охопили грозові дощі, а у вівторок – опади знову будуть у всіх регіонах. Такий прогноз на своїй сторінці в соціальній мережі опублікувала синоптик Наталя Діденко. За словами експерта, температура повітря буде досить високою.

Дощ. Фото: YouTube, скрін
Дощ. Фото: YouTube, скрін

Метеоролог зазначила, що 18 травня в Україні будуть короткочасні дощі. При цьому під час гроз вітер може бути сильним та рвучким. Цікаво, що температура повітря в різних куточках країни буде трішки різнитися:

  • В східних областях – від 20 до 24 градусів вище нуля;
  • В західних областях – від 16 до 18 градусів вище нуля;
  • В північних областях – від 18 до 21 градуса вище нуля;
  • В південних областях – від 17 до 22 градусів тепла;
  • В центральних областях – від 17 до 23 градусів тепла.

Що стосується столиці, то в Києві також будуть дощі з грозами, як і в інших регіонах України. При цьому температура повітря в денний час буде коливатися між 17-18 градусами з позначкою плюс. Тож киянам та гостям столиці варто не виходити на вулицю без парасольки, як і жителям інших областей. Якщо є можливість, то краще в таку погоду залишитися вдома.

Метеоролог також підкреслила, що перша половина тижня буде «багата» на дощі. Примітно, що вже до п’ятниці тепла ставатиме більше, а опадів – менше. В результаті є вірогідність, що вже субота та неділя будуть сонячними та теплими.

Крім того, Наталя Діденко нагадала, що зараз ще й період магнітних бур. Тож, якщо у вас болить голова, то це й може бути причиною. До того ж, ситуація може ускладнюватися тим, що до такої активності магнітного поля додається атмосферний тиск.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в мережі з'явився повний список свят в червні. Стало відомо, скільки українці відпочиватимуть в перший місяць літа.

Також повідомлялося, що синоптик розповів, яким буде літо в 2021 році. Як виявилося, крім спеки, варто очікувати і грозові дощі.

Крім того, експерти поділилися посівним календарем на другу половину травня. Стало відомо, скільки сприятливих днів залишилося для роботи на городі.