Синоптик Наталка Діденко розповіла, що чекати 15 травня

Свій прогноз експерт за традицією опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі. Якщо нещодавно в Україні потеплішало та навіть "вийшло сонечко", то вже завтра знову повернуться дощі. Більше того, варто очікувати й грози.

Гроза. Фото: YouTube, скрін
Гроза. Фото: YouTube, скрін

За словами Наталі Діденко, дощі в суботу будуть в західних областях, у південній частині країни та місцями на Харківщині. Причому, будуть грози. Тож синоптик порадила жителям цих областей не забувати про тепліший одяг. Крім того, без парасольки на вулицю точно не варто виходити. Всі решта регіонів завтра будуть без істотних опадів.

Температура повітря 15 травня в Україні очікується теплим. Так, в західних регіонах буде від 16 до 22 градусів тепла. Тепліше буде в східних областях (до 28 градусів вище нуля), в північних регіонах (від 18 до 23 градусів тепла). В південних областях очікується до 27 градусів. В той самий час в Одеській області буде трішки свіжіше - до 24 градусів тепла. Така погода протримається всі вихідні.

Що стосується Києва, то в столиці очікуються дощі. При цьому в суботу будуть і грози. Температура повітря впродовж доби від 19 до 21 градуса тепла. Вже в понеділок, попередила синоптик, буде похолодання. Тож, українцям варто готуватися до зниження температури.

"Розпочинається коротка, але така прекрасна ера бузково-каштанового правління", - пише Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі.

Крім того, варто нагадати, що в Україні продовжується карантин на фоні спалаху коронавіруса. Тож, якщо вам дійсно необхідно кудись піти, то не забувайте про захисні маски та соціальну дистанцію.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що експерти поділилися посівним календарем на травень. Стало відомо, коли не варто працювати в саду та на городі.

Також повідомлялося, що народний синоптик розповів, яким буде літо цього року. За словами експерта, варто очікувати і грозові дощі, і сильну спеку.

Крім того, синоптики поділилися детальним прогнозом на травень. Стало відомо, яка буде погода цього місяця.