Вознесіння Господнє один з самих шанованих та великих свят у християн

Вознесіння Господнє святкують зазвичай на 40 день після Великодня. 13 травня минає 40 днів від святкування Великодня за західною традицією. У цей день християни йдуть до храмів та прославляють сина Господнього, який поклав своє життя задля того, щоб врятувати людей. Про те, які прикмети та заборони існують у цей день розповість "Стіна".

Служба в храмі. Фото: скріншот Youtube
Служба в храмі. Фото: скріншот Youtube

Вознесіння Ісуса Христа має особливе значення для людей віруючих, а також входить до 12 основних християнських свят. Повна назва святкового дня - Вознесіння Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

Згідно з вченням Євангелія Ісус Христос не раз з'являвся до своїх учнів, готуючи їх до зішестя Духа Святого. У день Вознесіння Ісус знову постав перед своїми учнями на горі Елеон та благословивши їх вознісся на небо.

У православних християн це свято в 2021 році випадає на 10 червня. 13 травня його відзначають католики. Варто зазначити, що у цей день віряни йдуть до храмів, та приносять молитву Ісусу та Богові, відкриваючи своє серце до добрих вчинків та на благі справи, аби коли прийде час повторити диво, та подолати свою власну смерть.

Зазвичай у такі дні не варто займатися будь-якими справами, які можна перенести на инший день, та присвятити себе молитві та служінню Господу. Крім того, вважається, що сам Ісус Христос спускається на Землю та в образі жебрака йде поміж люди. Тому у цей день не можна відмовляти нікому, хто попросить милостиню.

У давні часи, люди виставляли монетки та смаколики на підвіконня або лишали на ґанку. Відомо, що в давні часи були й традиційні страви, яких намагалися готувати у цей день. Пекли млинці та готували страви з яєць.

Особливі заборони стосуються хатніх справ - прибирання, прання, прасування, шиття.

Як раніше писав портал Стіна, 12 травня в Україні святкують велике свято День медсестри.

Раніше Стіна інформувала, що у тарвні існують сприятливі та несприятливі дні для роботи в городі, щоб не зіпсути врожай, дізнайтеся, коли найкраще виходити на город.

Нагадаємо, народний синоптик спрогнозував якої погоди очікувати поточного літа, коли будуть дощі, а коли засуха.