Володимир Зеленський звернувся до українців в день пам'яті про перемогу у Другій світовій війні

Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди дня пам'яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасницями. Він звернувся до всієї нації на своїх офіційних сторінках у соцмережах, зокрема в Instagram.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот Youtube
Володимир Зеленський. Фото: скріншот Youtube

Зеленський наголосив, що у 1945 році в ніч з 8 на 9 травня планета "відчула першу хвилину миру, яку чекали шість років".

На фото, яке виставив у соцмережі Володимир Зеленський, він у синьому костюмі зі знаком у вигляді червоного маку, визнаного у цілому світі символу, який асоціюють із закінченням другої світової.

Зеленський зазначив, що цей день відзначають у багатьох країнах світу, а слова «ніколи знову» вживаються у значенні, «ніколи не забути».

Також Президент зазначив, що кожна людина у ці дні має змогу задуматися, над подіями, які відбувалися у ті роки, а також спробувати зрозуміти свою історію.

Зеленський також зазначив що нацизм – це є абсолютне зло, а будь-хто, хто намагається його виправдати, заслуговує на засудження.

Зеленський нагадав, що українці воювали на рівні та пліч-о-пліч з десятками інших народів світу проти нацизму. Також Президент заявив, що створені міжнародні інституції, та інстанції, правила для світового миру, і обов'язок очільників та представників держав поважати ці визнані порядки, для збереження миру на планеті.

"Друга світова стала найстрашнішою в історії людства", - заявив Володимир Зеленський.

Крім того, Зеленський закликав українців пам'ятати, берегти мир у своїх сім'ях та не забувати вклад тих людей, які зробили все заради миру.

"...Та щоб ніколи не забути, що мир втрачається надзвичайно легко. І це справжнє щастя, коли вдається його відновити", - підкреслив Президент України.

Володимир Зеленський звернувся до українців:

Як раніше писав портал Стіна, Володимир Зеленський провів переговори з Держсекретарем США, та заявив, що підтримка з боку США стала ще відчутніша.

Раніше Стіна інформувала, що Зеленський звернувся до українців у день річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, стало відомо, що глава держави підписав новий закон, згідно з яким українці будуть платити за новими правилами за тепло.