Вступна кампанія-2021: дата реєстрації та розклад іспитів

Починається важлива та відповідальна для випускників шкіл пора - здача іспитів та вступна кампанія-2021. Міністерство освіти опублікувало інформацію щодо проведення іспитів.

Вступна кампанія. Фото: скріншот YouTube-відео
Вступна кампанія. Фото: скріншот YouTube-відео

Раніше дати подачі документів Міністерство освіти вводить для майбутніх магістрів - вже з 11 травня до 3 червня поточного року можна реєструватися на обов'язковий єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та на фахове вступне випробування (ЄФВВ), щоб продовжити навчання у ВНЗ та отримати диплом магістра.

Вказано, що іспит з іноземної мови здають усі студенти, що планують отримати диплом магістра, а вступне випробування у формі ЗНО треба здавати лише тим, хто вчиться на юридичних спеціальностях.

До 30 червня потрібно скласти іспит з іноземної мови, а до 2 червня - фахове вступне випробування випускникам, що навчаються за спеціальністю "Право".

С 1 липня розпочнеться реєстрація випускників в електронних кабінетах, де треба завантажити усі необхідні документи. З 15 липня розпочнеться приймання заяв та документів осіб, що здають ЄВІ та ЄСВВ. Останній термін подачі документів 23 липня 18:00.

Не пізніше, ніж до 2 серпня повинні бути сформовані рекомендації щодо прийому абітурієнтів за державним замовленням. Документи на зарахування на бюджет особи зможуть подавати до 7 серпня. вже 12 серпня вже повинний вийти наказ про зарахування студентів на бюджет.

Кампанія щодо вступу на бакалавріат розпочнеться у липні. Після здачі ЗНО-2021 абітурієнти зможуть подавати заяви в обрані ВНЗ, скласти вступні іспити та проходити співбесіди.

Розклад вступної кампанїї-2021 для майбутніх магістрів. Фото: МОН

З 1 липня розпочнеться реєстрація абітурієнтів в електронних кабінетах. До 30 вересня вже абітурієнти повинні бути зараховані на навчання за контрактом.

Вступна кампанія-2021. Фото: МОН

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в МОН повідомили, що приватні ВНЗ будуть готувати студенів по державному замовленню.

Також ми писали, що вчителям відмовили у виплаті надбавок за роботу під час карантину.

Нагадуємо, що Кабмін пообіцяв стипендії випускникам шкіл, які здадуть ЗНО-2021 на високі бали. Уряд обіцяє виплатити по 10 тисяч гривень за успішність на іспитах, скільки балів треба набрати.