В уряді пояснили, як стягуватимуть гроші з боржників

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці Міністерства юстицій і соціальній мережі. Зазначається, що нещодавно набув чинності закон про автоматичне стягування коштів з рахунків боржників. Спеціалісти пояснили, як це відбувається.

Жінка з дитиною. Фото: YouTube, скрін
Жінка з дитиною. Фото: YouTube, скрін

Для початку варто зазначити, що це стосується і боргів за комунальні послуги, і штрафних санкцій за порушення правил дорожнього руху, і за несплату аліментів. Якщо у вас є борг, то виконавець може виставити постанову про арешт вашого майна або коштів. Крім того, сюди враховуються і кошти на банківських картках.

Враховуючи, що з 6 квітня набуло чинності и правило автоматичного арешту коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів, тепер батьки, які не допомагають своїм дітям можуть отримати блокування банківської картки. В уряді також уточнюють, что діє автоматизована система виконавчого провадження шляхом інформаційної взаємодії державних або приватних виконавців та банків. Це значить, что всю інформацію банки та виконавці отримують в електронному режимі.

Важливо, що таке стягування коштів може здійснюватися лише на підставі тих вимог виконавця, що оформлювалися саме в паперовому вигляді. Тобто, частіше за все це буде стосуватися тих громадян, які мали справу з договорами, але не сплачують ті чи інші послуги. В результаті, тепер батькам може бути значно простіше отримати несплачені їм своєчасно аліменти, якщо кошти будуть заарештовувати автоматично.

Що стосується електронних договорів, то наразі в Міністерстві юстицій вже розробляють документ, який буде стосуватися і їх.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні хочуть по-новому розраховувати виплати по лікарняному. Стало відомо, кому будуть менше платити.

Також повідомлялося, що чимало українських педагогів не отримають карантинні доплати. В Міністерстві освіти та науки пояснили, чому.

Крім того, в Міністерстві соціальної політики пояснили, в якому випадку малозабезпеченій родині можуть відмовити в державній допомозі. Стало відомо, яку інформацію будуть перевіряти служби.