Нова пошта попередила про небезпеку, листи від сервісу краще не відкривати

Відомий поштовий оператор "Нова пошта" наголошує, що не надсилає листи своїм клієнтам. Однак, останнім часом такі листи дедалі частіше отримують українці. У контактному центрі "Нової пошти" повідомляють, що це шахрайські дії.

Нова пошта. Фото: скріншот Youtube
Нова пошта. Фото: скріншот Youtube

Представники компанії розробили правила, яких слід дотримуватися усім клієнтам компанії, щоб уникнути проблем.

По-перше, отримавши листа на свою електронну скриньку від "Нової пошти" представники компанії закликають не відкривати його.

Поштовий оператор наголошує, що ніколи не надсилає листи на електронні скриньки. Якщо клієнт отримав подібного листа, він став жертвою шахраїв.

Темою такого листа часто вказують розіграші, акційні пропозиції, тощо. Якби ви не втримались і поцікавились, що знаходиться у листі, не переходьте хоча б за посиланнями, вказаними у цих листах. Такі посилання можуть містити віруси, та небезпечні програми, за допомогою яких можна отримати доступ для ваших фінансових інструментів.

За інформацією, наданою пресслужбою поштового оператора, частіше за інше у таких листах містяться посилання на сайт, де буцім-то можна отримати призи.

Якщо перейти за цими посиланнями можна підчепити вірус який "поцупить" особисті дані користувача. Це такі дані як паролі, адреси, телефони та іншу інформацію.

Українців, які перейшли за посиланнями у цьому листі, попереджають, що одразу необхідно змінити паролі, на усіх фінансових інструментах, включаючи особисті кабінети в платіжних шлюзах, та банківських додатках.

Крім того, варто повідомити банк, що на вашу картку може бути скоєно хакерський напад.

Нова пошта попереджає, та наголошує, що листам від незнайомих осіб краще не довіряти, та не надавати будь-яку інформацію, навіть якщо вам обіцяють.

Як раніше писав портал Стіна, шахраї взялися за самотніх людей похилого віку, називаючись комунальниками виносять з домівок стареньких все, що погано лежить.

Раніше Стіна інформувала, що Київстар та Vodafone запропонували своїм клієнтам корисну послугу, проте не кожен користувач може нею скористатися.

Нагадаємо, українцям назвали низку ознак за якими можна визначити, чи прослуховується ваш Вайбер.